Menu

Consensus

Novice

"Potrebujemo številke, ne pridevnikov!"

To je bil eden ključnih poudarkov prof. Davida JC MacKaya, ki je v sredo, 6. novembra, na javnem predavanju o načrtovanju trajnostne energetske prihodnosti nagovoril polno dvorano Državnega sveta.

Med poslušalkami in poslušalci ni manjkalo predstavnikov strokovne javnosti, nacionalnih in lokalnih odločevalcev, energetske in z njo povezanih gospodarskih dejavnosti, nevladnih organizacij in medijev.

Pred pričetkom javnega predavanja prof. Davida JC MacKaya so udeležence v dvorani Državnega sveta pozdravili tudi Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta RS, Samo Omerzel, minister za infrastrukturo in prostor, ter Danijel Levičar, v. d. generalnega direktorja Direktorata za energijo pri Ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Z javnim predavanjem prof. MacKaya se je tudi uradno začel izvajati mednarodni projekt krepitve energetske pismenosti EN-LITE, v okviru katerega bo predvidoma konec novembra pri medijsko-založniški hiši Energetika.NET izšel slovenski prevod knjižne uspešnice prof. Davida JC MacKaya: Trajnostna energija – brez razgretega ozračja.

Projekt bo z aktivnostmi nadaljeval februarja 2014, ko bomo v Mariboru organizirali niz dogodkov in delavnic za krepitev energetske pismenosti.

Objave v medijih: