Menu

Consensus

Novice

Otvoritev novih prostorov SIQ

Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ) je z otvoritvijo novih prostorov, 11.10.2017, združil vse svoje dejavnosti na eni lokaciji. Consensus je sodeloval pri zasnovi koncepta dogodka, njegovi izvedbi in komunikacijsko poodprl projekt.

Na 5600 m2, na Mašera-Spasićevi ulici 10 v Ljubljani, sedaj delujejo najsodobnejši laboratoriji SIQ, ki so predvsem pomembna tehnološka infrastruktura za podjetja in njihov učinkovit nastop na Evropskem in svetovnem trgu. Na otvoritvi smo želeli povezati presežke na področju znanosti, umetnosti in arhitekture. Samo presežki so namreč dovolj dobri, da najdejo pot k svojih uporabnikom. Povezali smo jih pod sloganom Pomembno je (vse)! SIQ se namreč ne sprašuje, kaj je pomembnejše, ampak za svoje uspešno delovanje izkorišča spoznanja vseh področij.

Znanost je doma v laboratorijih SIQ, umetnost pa so na dan otvoritve tja pripeljali utemeljitelj bioakustične glasbe Boštjan Perovšek, plesalci skupine EnKnapGroup in sodobno raziskovalna umetniška dela Galerije Kapelica.

Pomen dogodka sta prepoznala tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije, dr. Blaž Nardin. Predsednik vlade je poudaril, da je SIQ tihi, a izjemno pomemben sopotnik slovenskega gospodarstva, dr. Blaž Nardin pa je izpostavil izkušnjo uporabnika nekaterih dejavnosti SIQ.