Menu

Consensus

Novice

Na 16. evropski konferenci IAEE tudi o energetskih skupnostih

V okviru H2020 projekta NEWCOMERS, katerega komunikacijski partner je Consensus, smo se udeležili 16. evropske konference IAEE.

Vodja projekta NEWCOMERS, dr. Julia Blasch z Univerze Vrije Amsterdam, je bila vodja razprave o energetskih skupnostih. V sklopu razprave so raziskovalci predstavili tri zanimive študije na temo energetskih skupnosti, ki so z vidika projekta NEWCOMERS še posebej zanimive, in sicer:

  •  Renewable Energy Communities as an Enabler for PV (avtorji: Johannes Radl (TU Wien), Andreas Fleischhacker, Georg Lettner),
  •  Quantifying the Social Potential of Community-Based Energy Cooperatives to Contribute to EU-28 Climate and Renewable Energy Targets (avtorji: Cristian Pons-Seres de Brauwer (Energy Institute at Johannes Kepler University), Jed Cohen, Johannes Reichl, Andrea Kollmann, Valeria Azarova),
  • Willingness to Pay for Microgrids to Enhance Community Resilience (avtorji: Chelsea Hotaling (Energy Futures Group), Stephen Bird, Martin Heintzelman).

Poleg uradnega dela konference je vodja projekta organizirala tudi neformalni sestanek s slovenskima partnerjema v projektu Consensusom in družbo GEN-i. Na sestanku smo razpravljali o prihajajoči delavnici za izvajalce družboslovnih in humanističnih H2020 projektov, ki se bo konec septembra odvila na sedežu INEA v Bruslju.