Menu

Consensus

Novice

Javno predavanje profesorja Davida JC MacKaya

V okviru mednarodnega projekta EN-LITE bo imel profesor David JC MacKay 6. novembra ob 10. uri v dvorani Državnega sveta javno predavanje o izzivih načrtovanja trajnostne energetske prihodnosti.

Profesor David JC MacKay je  glavni znanstveni svetovalec britanskega Ministrstva za energetiko in podnebne spremembe (DECC), njegova knjiga pa je prevedena že v 12 jezikov.

Prijava na predavanje

Število sedežev v dvorani je omejeno, zato vas prosimo, da se čim prej prijavite na spletni strani EN LITE oziroma nam pošljete prijavo po e-pošti na info at-no-spam en-lite dot-no-spam si. Prijave zbiramo do zapolnitve mest, najpozneje do srede, 30. oktobra 2013. Udeležba na predavanju je brezplačna!

O projektu

Mednarodni projekt krepitve energetske pismenosti smo poimenovali EN-LITE (angleška kratica za energetsko pismenost, iz ENergy LITEracy). Nosilec projekta je RAZ:UM (Raziskovalno, razvojno in umetniško središče Univerze v Mariboru), partner projekta pa podjetje Consensus.

Projekt izvajamo v sodelovanju z Britanskim veleposlaništvom v Ljubljani. Podporo projektu je izrazil tudi Direktorat za energijo na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Ker je področje energetike pomembno za celotno družbo, je izjemnega pomena, da tudi mlade seznanimo z energetskimi temami. Le energetsko pismeni mladi se bodo lahko strokovno utemeljeno vključevali v aktualne energetske razprave ter se racionalno odločali o energetskih temah oz. načrtovanih energetskih projektih.