Menu

Consensus

Novice

Consensus tudi v papirniški industriji

Komunikacijsko smo podprli Goričane, tovarno papirja Medvode d.d., našega naročnika, ki je 13. aprila praznoval 40 let postavitve novega papirnega stroja, ki je po nekaj desetletjih ponovno obudil pozabljeno tradicijo papirništva v Goričanah.

S postavitvijo novega papirnega stroja leta 1976 je Papirnici Goričane uspelo izpeljati prestrukturiranje podjetja v zaostrenih gospodarskih in političnih razmerah. Po petinštiridesetih letih so tako ponovno razširili svojo dejavnost iz proizvodnje celuloze tudi na proizvodnjo papirja in s tem ne samo ohranili obstoječa delovna mesta, temveč odprli nova. Danes je Papirnica Goričane med vodilnimi proizvajalci nemasovnih brezlesnih nizkorgramskih papirjev v Evropi.

Direktor Goričan, Andraž Stegu, je v uvodnem pozdravu izpostavil globoko spoštovanje dediščini, na kateri lahko danes Goričane gradijo razvoj cele vrste specialnih papirjev in poslovni uspeh na izjemno konkurenčnem globalnem trgu. Slovesno dogajanje, ki ga je povezovala Tina Mally s Consensusa, so popestrili Godba Medvode, arhivski posnetki s komentarji ljubiteljskega papirniškega zgodovinarja Darka Cafute ter akterja velikega poslovnega podviga pred štiridesetimi leti nekdanja direktorja Franc Mlakar in Boris Tavčar.

Ob častitljivem jubileju se je Papirnica Goričane z monografijo o zgodovini papirništva v Goričanah, ki jo je napisal Darko Cafuta, uredil pa Andrej Drapal s Consensusa, poklonila neverjetnemu bogastvu tehnoloških in podjetniških podvigov goričanskih papirničarjev od leta 1786 naprej.

O visoki obletnici  in poslovnih uspehih papirnice so poročali tako nacionalni kot lokalni mediji.