Menu

Consensus

Novice

Consensus sodeluje na konferenci Okolje, družbena odgovornost, razvoj

V torek, 5. februarja 2013, bo na konferenci Okolje, družbena odgovornost, razvoj govora tudi o celovitem (integriranem) poročanju. Predavala bo Mojca Drevenšek s Consensusa.

V predstavitvi se bo osredotočila na pomen in koristi celovitega (integriranega) poročanja pri razvoju trajnostnega ravnanja organizacij. Celovito ali integrirano poročanje pomeni združevanje in povezovanje podatkov o finančnih in nefinančnih rezultatih delovanja podjetij. Za zaposlene in vodstvo organizacije pomeni pristop k celovitemu poročanju zavestno odločitev za uvedbo sprememb upravljavskih in operativnih procesov, katerih cilj je zagotoviti dolgoročno, trajnostno usmerjeno in odgovorno poslovno rast. Ta pomeni ustvarjanje vrednosti za različne deležnike organizacije, ne le za lastnike oziroma delničarje. 

V času, ko se vse bolj zavedamo pomena učinkovitega ravnanja z viri in poslovnih priložnosti, ki jih ponuja tovrstna učinkovitost, postaja za javne in zasebne organizacije celovito (integrirano) poročanje vse bolj zanimiva upravljavska praksa, ki se med naprednimi podjetji že nezadržno uveljavlja.

Več o vsebini konference in predavateljih si lahko prebere tukaj.